onderscheidingen:BBC Overseas Sports Personality of the Year

Lees hieronder verder

Aanbevolen voor jou

Pat Rafter Mark Philippoussis Roy Emerson Mirka Federer

Wie is Rod Laver?

Rod Laver is een beroemde Australische tennisser die zijn moed keer op keer bewees, zowel in het pre- als het post-open tijdperk, in de tenniswereld. Deze sportman stopte met school om carrière te maken in zijn favoriete sport, tennis. Deze gevierde tennisser werd opgeleid door de legendarische coach, Harry Hopman, en de eerste waagde zich op zijn eenentwintigste aan een amateurtoernooi. Hij toonde enorm talent en toewijding en won prestigieuze titels zoals de 'Grand Slams', 'Australian Championships' en 'Wimbledon'. Al snel werkte hij zich een weg omhoog op de ladder en bekleedde de positie van wereld nr. 2 al geruime tijd. Uiteindelijk werd hij de nr. 1 professionele tennisser ter wereld. Toen de 'Open Era' in tennis eenmaal was geïntroduceerd, begon hij de 'Grand Slams' van 'Wimbledon' te spelen en won hij de meeste wedstrijden in de eerste paar jaar. Hij werd al snel aangetrokken door tours als 'National Tennis League' en 'World Championship Tennis'. Op 38-jarige leeftijd had hij het aantal wedstrijden dat hij speelde verminderd. Deze spectaculaire tenniskampioen heeft de eer gekregen om opgenomen te worden in de 'Hall of Fame' van drie verschillende verenigingen. De laatste jaren wordt er gesproken over de mogelijkheid dat hij wordt geridderd in de 'Orde van Australië'. Lees verder om meer te weten over zijn leven en werk Afbeelding tegoed http://www.sportal.com.au/tennis/news/rod-laver-tomic-still-a-gun/1eer7vzg31nxr1jdjqztpvai4g Afbeelding tegoed http://www.puntodebreak.com/2011/09/30/rod-laver-rompiendo-records Afbeelding tegoed http://www.sportal.co.nz/tennis/news/review-lavers-class-shows-through-in-memoir/12mn2pvxszk7c1rqv9zu526zqqAustralische tennissers Leeuw Mannen Carrière In 1959 nam Rodney deel aan de finale van 'Wimbledon' en won hij als triomfantelijk in het gemengd dubbelspel, waar hij samenwerkte met de Amerikaanse tegenhanger Darlene Hard. Hij kon de finale in het enkelspel echter niet winnen, waar hij werd verslagen door de Peruaanse speler Alex Olmedo. Het jaar daarop nam hij deel aan de 'Australian Championships' en won hij de finale van vijf sets tegen de Australische Neale Fraser. In 1961 nam hij deel aan de 'Wimbledon' en won voor het eerst de titel in het enkelspel. In 1962 won Laver zeventien tenniswedstrijden en vier Grand Slam-toernooien. Deze prestatie werd eerder bereikt door de Amerikaanse voormalige professionele speler, Donnie Budge. De meest memorabele van deze toernooien waren de 'Italiaanse', 'Franse' en 'Duitse' kampioenschappen. Hij won met veel moeite het 'Franse Kampioenschap' tegen de Australiër Roy Emerson. Op de 'Wimbledon' en de 'US Championships', hetzelfde jaar, speelde hij uitzonderlijk goed en verloor hij heel weinig wedstrijden. In december 1962 won Rod de 'Davis Cup', als onderdeel van het Australische team. Dit vestigde hem als een professionele wereldtennisser, zoals Lew Hoad, Pancho Gonzales, Ken Rosewall en Andrés Gimeno. Van 1963-70 zegevierde deze bekwame speler in de 'U.S. Pro Tennis Championships' vijf keer. In het begin van dezelfde periode vestigde hij zich als de nr. 2 spelers in de wereld. In 1964 won Rodney toernooien zoals de 'Wembley Championships', waar hij vriend Rosewall versloeg, en de 'US Pro', door Pancho Gonzales te verslaan. Het jaar daarop schoof Laver op naar de positie van nr. 1 op de wereldranglijst, na een overwinning op zeventien tenniskampioenschappen. Het jaar daarop won hij zestien kampioenschappen en in 1967 proefde hij opnieuw de overwinning, met negentien toernooioverwinningen op zijn naam. Deze overwinningen omvatten 'US Pro Championships', de 'Wembley Pro', de 'Wimbledon' en de 'French Pro'. In de finale van 'Wimbledon' versloeg hij landgenoot Rosewall met 6-2, 6-2, 12-10. Lees hieronder verder In 1968 werd de eerdere regel dat een professionele tennisser niet mocht deelnemen aan amateurtoernooien opgeheven en begon het 'Open Tijdperk'. Volgens de 'Open Era' mochten alle spelers deelnemen aan elk toernooi naar keuze, waardoor tennis hun volwaardige carrière werd. In datzelfde jaar nam hij deel aan 'Grand Slam'-wedstrijden en werd hij de eerste persoon die het 'Open Era'-kampioenschap won op 'Wimbledon'. Rodney won in de finale een straight set van de Australische Tony Roche. In 1968 won hij prestigieuze toernooien zoals 'US Professional Championships', speelde hij op grasbanen, en de 'French Pro Championships' op gravel, waarmee hij de wereldranglijst behaalde. 1 plek. Het jaar daarop, in 1969, speelde Laver verschillende toernooien en won hij alle vier de Grand Slam-kampioenschappen. Hij won ook de 'South African Open', 'Philadelphia US Pro Indoor', 'US Professional Championships' en de 'Wembley British Indoor'. Hij won dus in 106 wedstrijden van de 132 die hij speelde. In dezelfde periode tekende Rod contracten met de tours 'National Tennis League' ('NTL') en 'World Championship Tennis' ('WCT'). Hierdoor nam hij in twee jaar tijd slechts aan vijf 'Grand Slam'-kampioenschappen deel. In 1973 won hij verschillende kampioenschappen, waaronder de 'Davis Cup'. Het jaar daarop won hij slechts zes kampioenschappen en zijn wereldranglijst zakte naar nummer 4. Drie jaar later tekende hij een contract bij de 'World Team Tennis', een tenniscompetitie. Prijzen en prestaties Van 1981-85 was deze talentvolle sporter opgenomen in de 'International Tennis Hall of Fame' en de 'Sport Australia Hall of Fame'. De Australische regering heeft hem de 'Living Treasure' van het land genoemd en de laatste tijd is hij onderdeel geworden van de 'Queensland Sport Hall of Fame'. Rod is benoemd tot 'Member of the Order of the British Empire' en is bekroond met de 'Australian Sports Medal'. Persoonlijk leven en erfenis In 1966 trouwde deze beroemde tennisser met Mary Shelby Peterson, een gescheiden vrouw met drie kinderen uit haar vorige huwelijk. Het huwelijk dat plaatsvond in Californië werd bijgewoond door andere tennissers, waaronder Ken Rosewall, Barry MacKay, Mal Anderson en Lew Hoad. Het echtpaar had een zoon en ze woonden in verschillende woningen in Californië. Er zijn verschillende eerbetuigingen aan deze beroemde Australische tennisser gebracht, waaronder de naar hem vernoemde 'Rod Laver Arena' in Melbourne Park. In 2000 stond hij op een postzegel uitgegeven door de Australische post, samen met collega Margaret Court. Trivia Deze beroemde speler kreeg de bijnaam 'Rocket' die hij van zijn tenniscoach kreeg.